Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

O terminologii v oblasti hybridů astrofyt popovídám příště. Nyní – protože nastává sezóna objednávek semen a také výsevů, chci se jen stručně zmínit o Kikko u A. myriostigma.

1 m

Často se totiž objevují stesky o tom, že tyto hybridy dlouho vypadají, jako normální nudální myriostigma. Je třeba si uvědomit, že selekce a výběr opravdových Kikko rostlin je možná až 4-5 rokem, i později.

4 m

Posílám několik fotografii kde je patrné vznik typů Kikko. Dobře je možné zjistit tento znak, tj. vznik zářezů do žeber, nebo tvorbu hrbolů na žebrech často až při velikosti 6 – 7 cm.

2 m


Tedy rostliny tento znak projevují ve velikosti 6-7cm. Do této velikosti je často hrana žebra hladká, stejně jako u klasického typů. Většina Kikko rostlin je již od menší velikosti buclatého typu, podobně jako strongylogonum.

3 m

Poslední foto je potom skupinka Kikko rostlin většinou roubovaných ve velikosti kolem 15 - 25 mm.

5 m

Detaily o pěstování a rozlišování této zajímavé skupiny lze najít v mé knize – je ovšem v anglickém jazyce, protože v takto exkluzivním provedení v češtině by tisk vycházel neúměrně draze. Informace o knize jsou v minulém vydání novin.

Pavlica Roman
Author: Pavlica RomanWebsite: http://www.starastrophytum.comEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Břehová 659/10, Brno 61400


Pin It
5 1 1 1 1 1 (7 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.