Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Nemám. Asi budu muset něco vyhodit. Asi manželku (s jejíma sukulentama).

Tak jsem přijel, že se budu jenom dívat. Nakonec si odvážím za 8 stovek kytek.

To máš Rudo tolik místa ve skleníku?

Nemám. Asi budu muset něco vyhodit. Asi manželku (s jejíma sukulentama).

image001 m  

Spíše než nějaká pipina, mne vzruší pichlavá rostlina.

To ma už vzruší aj prázdny črepník.

 

VYHODNOCENÍ zavírání sezóny lidmi ze zájezdu z klubu OBERLAND v Bavorsku – zpráva od Pepika Buška:

Prý budou jezdit do Chrudimi, pokud jim zdraví sloužit bude! Ty úžasné návaly lidí, to nadšení, to se nedá ničím nahradit. Člověk nemusí umět česky, ale stačí cítit to davové nadšení českých sběratelů, aby člověk přijel domů s báječnou náladou. Blíží se mnohým 80, ženám i přes 80, ale máme tu i mladší, uvidíme dále!

 image003 m  

Po zkušenostech z burzy kaktusů z belgického Blankenberge, kde ze strany inspektorů došlo i k hloupému zabavování turbinikarpusů, jsme také čekali nějaké nepříjemnosti z této strany. Naštěstí vše proběhlo v klidu, i když se na každém pátém stole nabízely semenáčky Turbinicarpus graminispinus, jež se v semenech dostaly do Evropy až po účinnosti zákona, který vývoz těchto druhů z Mexika zakazuje.

Jen blázen to může zakazovat, omezovat či trestat. Představa, že z nového druhu se do Česka doveze 5 semen a do dvou let se nebude za pár korun nabízet množství semenáčků převyšující množství divokých rostlin na lokalitě, je směšná. 
 

Rozšířila se fáma, že pan profesor Kunte začíná flirtovat s dietou. Kamarádi z jeho okolí mu vzkazují – Libore, máme tě rádi takového, jaký jsi! Ztepilí lidé mají obvykle dobré srdce!

DSCN0073 m

Máte-li kdokoliv odposlechnuto něco zajímavého z okolí kaktusů a kaktusářů, svěřte se nám! Třeba na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pavlíček Pavel
Author: Pavlíček PavelWebsite: www.cact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
4.8 1 1 1 1 1 (5 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.