Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Od roku 2002, tedy již devatenáctý rok, díky vám všem milí přátelé, posíláme peníze na podporu nadace, kterou založila obdivuhodná dáma, paní profesorka Olga Vilímková.

Dá se říci, že už PO DESETILETÍ, velmi účinně a spolu se svými spolupracovníky nezištně (každá nadace spotřebuje na svou činnost určité procento z darovaných peněz, tato nadace nic!), pomáhá ke vzdělání v těch nejchudších horských oblastech Peru a nyní i v Guatemale. Některé církevní nadace s podobnými cíli se snaží zároveň děti ovlivnit svým učením. Nadace Inka tyto cíle nemá, naopak, snaží se podpořit místní zvyky a tradice.

PF2020

image060

image127

image150

IMG 0426

1

To jsou tedy věci, které před skoro 20 lety ovlivnily i počátek našich snah. Pomineme-li ovšem i další drobný důvod – jedná se o území, které nás zajímají také coby kaktusáře.

Netroufám si najít dost času na to, abych spočítal, kolik vašich peněz jsme Nadaci za tu dobu poslali, ale určitě víc než čtvrt milionu, a z toho naše prodejna doplatila víc než 25 000,- Kč.

Letos bylo vybráno 17 300,-  a firma přidává 1 730,-  zaokrouhleně tedy 19 000,- Kč.

Takže – ještě jednou milí přátelé. Díky, díky všem. Naše úcta patří těm, kteří objednáním katalogového kódu Z100 dali několik korun, i těm, kteří mohli svůj rozpočet zatížit více. Chcete-li se s činností nadace seznámit podrobněji, pak si klikněte na http://www.inkaperu.cz/

8114483

Olga VILÍMKOVÁ

PhDr. Olga Vilímková se dlouhodobě zabývá problematikou indiánů v Latinské Americe. V posledních třinácti letech pravidelně navštěvuje Peru, kde také rok žila ve vysokohorské indiánské vesničce Pucamarca. Pracovala jako dobrovolná učitelka ve státní školičce a bydlela v indiánské rodině.

Pavlíček Pavel
Author: Pavlíček PavelWebsite: www.cact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
3.9090909090909 1 1 1 1 1 (11 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.