Translate
csenfrdeitrues

Seznam článků  

   

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Ahoj všichni, po drahných letech mi poprvé vykvetl Echinocactus platyacanthus jedním květem. Není to žádný světoborný květ, ale kromě lidí, kteří navštěvují Mexiko, kdo ho viděl kvést? Já jsem viděl kvetoucí platyacanthus jen u p. Halfara na Moravě. 

IMGP4146 58 p

Takto hezky vykvetla Ferobergia principis, hybrida mezi Ferocactus fordii a Leuchtenbergia principis. Roslinu jsem před 4 lety získal od přítele Petra Todorova. Další obrázky z mé sbírky lze prohlédnout na ZDE.

IMG 3355

Zdraví,

Pepík Galo, Klub kaktusářů Rakovník


Chcel by som sa obrátiť na znalcov kaktusov  s prosbou o identifikáciu tohto cereusíka, o ktorom nemám žiadne informácie. Domnievam sa však, že to nie je brazílska Arrojadoa, i ked má na vrchole  niečo ako cefálium. Skôr ide o niečo z Peru, Bolívie či Argentíny, možno nejaký Cleistocactus, alebo príbuzný rod. Dúfam, že sa ozve nejaký pestovateľ, ktorý má túto rastlinu i s menovkou.

Ďakujem, Boris Vrškový.

image002


Pozdravujem do Chrudimi pán Pavlíček, viem že to nie je veľká vec v kontexte profi kaktusárov v Česko-Slovensku, ale mám vo svojom malom skleníku opäť dôvod na radosť. V jarnej objednávke kaktusov od p. Horáka z Popradu som mal aj neveľkú, pravokorennú krásavicu Digitostigma caput medusae PP 1569.

A ten zázrak , ktorý má len 5 ,,chápadiel" mi práve kvitne!!! Je to nádhera, tak som sa chcel podeliť práve s vami o drobnú radosť, keď že semienko, z ktorého vyrástla, šlo vašimi rukami. 

Darí sa aj všetkým ostatným rastlinám z Chrudimi. 

S priateľským pozdravom Juraj Jaroš

20200829 174924 750

20200829 174849 750


 

Dobrý den,

pokud by se mě někdo zeptal, jaké kaktusářské svátky mám nejraději, tak vedle brněnské výstavy ve Čtyřlístku a plzeňského Kolokvia je to "astrophytí den". Je to svátek nebývalý, protože něco jako gymno den, horizontíko den nebo fero den neznám. Což na druhé straně neznamená, že neexistují :o) Do nedávna jsem si myslel, že "astro den", tedy hromadné kvetení kaktusů rodu astrophytum je možné jen ve velkých sbírkách, ale nedávno i mě potěšily mé rostliny tímto krásným svátkem. A to jich mám jen pár a na balkoně.

Třeba to potěší i další čtenáře a ne jen mě.

S pozdravem,

Petr Zeidler

IMG 20200823 123452


Discocactus chrystalophylus. Od jara na plném slunku a dešti. Cítíte tu vůni?

Discocactus chrystalophylus

Escobaria chaffeyi f. viridiflora. Jak nám říká jméno – je to krásně zelená barva květu.

Escobaria chaffeyi f viridiflora

Jarda Kutiš


Pár zkumavek s víčkem -  výborná věc na zkoušky klíčivosti – dole trocha vody, nad ní kousek gázy – v teple u okna – funguje to výborně.

Pavlíček Pavel

DSC02161

 

Author: Redakce INCACT.CZWebsite: www.incact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Internetové noviny o kaktusech a sukulentech


Pin It
4.1 1 1 1 1 1 (10 hlasujících)

Komentáře   

0 #1 Boris Vrskovy 2020-10-12 05:57
Dozvedel som sa, ze ten cereus s cefaliom je pravdepodobne Cephalocleistocatus chrysocephalus Ritter. Pestujem i C.ritteri,ale ten ma omnoho svetlejsie jemne vyostnenie.
bv
Citovat
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.