Translate
csenfrdeitrues

Seznam článků  

   

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Přátelé, máme konečně krásné tropické dny, vykvetl můj pravokořenný Discocactus horstii. Zaplavil obývák překrásnou vůní. Bohužel, kvete příliš krátce, brzy po snídani už uvadá.

 

Discocactus horstii 2462020 750Discocactus horstii

Aztekium ritteri, Na takovou kytičku si člověk pár desetiletí počká, pak jí ovšem sluší i květináč z ušlechtilého materiálu.

Zdraví Vás Josef Bušek z Bavorska.

Aztekium ritteriAztekium ritteri


Zdravím čtenáře INCact.

Dnes poprvé vykvetla Lobivia caineana LK 45/14, Rio Caine, Bolivia. Je to vskutku rarita a lobívka s překrásným květem. U nás kvete neochotně. Cenné je to, že jsem před šesti lety posbíral pár semen a dnes jsou tyto nepokřížené rostliny požehnáním pro každého specialistu, protože ne každý se drbe až na jih Bolívie a ne každému se podaří tyto rostliny najít, natož aby měla pár semen… opravdová radost!

Kunte Libor

Lobivia caineana


Vážená redakce,

pravidelně si pročítám internetové noviny už někdy od loňského srpna, kdy jsem je objevil. Dnes jsem si řekl, že i mě se urodilo něco, co by se mohlo líbit čtenářům Vašich novin. V příloze zasílám fotku mého Echinocereus reichenbachii v. baileyi, který se v těchto dnes, po pár bouřkách, spoustě vody z nich a možná i následkem teplé zimy a spousty mlh, které zimu v našich končinách provázejí,rozhodl otevřít všechna poupata, která na něm byla.
 
Tak jestli to udělá radost i někomu jinému než mně, bude to super :o)
 
pěkný den
 
Echinocereus reichenbachii v. baileyi

Echinocereus reichenbachii v. baileyi


Letos nám udělal velikou radost i Notocactus submammulosus. Koupil mi ho před mnoha lety táta v obchoďáku. Po pár letech slušného zacházení se nám odvděčil takovou hromadou květů.

Luboš Vejtasa, Lázně Bohdaneč

Notocactus mammulosus

Jako 15letý člen klubu kaktusářů v Chrudimi jsem si od Pavlíčků koupil – tehdy obyčejný a snadno dostupný – Notocactus ottonis cv. vencluianus. Jak to bývá, kaktusy po čase ustoupily jiným zájmům a torzo přežívalo 20 let bez zájmu. Dnes je tomu 25 let od koupě, ke kaktusům jsem se rád a docela vehementně vrátil, postavil jsem prostorný skleník. Vencl se mi za nové sídlo neuvěřitelně odměnil – celou kyticí krásných červených květů.

Vyprávěl Luboš Vejtasa, přepsal P. Pavlíček

Notocactus ottonis cv. vencluianusNotocactus ottonis cv. vencluianus


Dnes jsem přesadil pár větších Gymnocalycium spegazzinii. Spegoušů mám vícero, ovšem tenhle, pod značkou MT 06-046 od Santa Rosa de Tastil, se myslím zvláště povedl. Mám ho deset let, pochází od Martina Tvrdíka, a byl to tehdy jen malý semenáč. Dneska je v desítce květníku.
Pěkné léto přeje Vojta Hamáček z Chrudimi.

Gymnocalycium spegazziniiGymnocalycium spegazzinii


Krásné fotografie notokaktusů nám zaslal Stanislav Stuchlík.

Notocactus ottonis v janousekianus 1 750Notocactus ottonis v. janousekianus

Notocactus ottonis v vencluianus kvete naplno 2 750Notocactus ottonis v. vencluianus kvete naplno.

NOTOCACTUS ottonis v vencluianus s kvty s fialovm ndechem 750Notocactus ottonis v. vencluianus s květy s fialovm nádechem.

 erven barva z mezi lut jinch notokaktus 750Červená barva září mezi žlutí jiných notokaktusú.

 

Pin It
4.6875 1 1 1 1 1 (16 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.