Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Milé noviny,

od ledna 2018 jsem neposlala žádnou podrobnější zprávu a možná to bylo způsobeno mým dojmem, že píši s obměnou stále totéž

(https://www.cact.cz/noviny/2018/01/krouzek-hrebec_2017.htm ). Nyní máme za sebou dvě úspěšná období a s odstupem času je možné vidět, kam se posunulo snažení malých dětí pod laskavým dohledem dospělých.

Máme za sebou čtyři společné, velice krásné výstavy kaktusů a sukulentů. V roce 2018 proběhla tradiční v Památníku Lidice a té červnové v Kladně se účastnil kaktusářský potěr ze školy ve Hřebči a přidaly se děti ze ZŠ Amálská Kladno. Kresbami na téma "Jak si představuji kaktusáře" nazdobily výstavní místnost.

Letošní zadání pro dětské účastníky bylo: "Jak se tváří člověk, co právě dostal kaktus". Přilákalo to další ZŠ z Kladna, tentokrát z Moskevské 2929. Za své snažení a lásku k sukulentním rostlinám získali žáci v jednotlivých kategoriích diplomy, "pichlavé ježky" a další velice milé dárky. Proto si Vám dovoluji napsat, že spolupráce dospělých s dětmi má stále smysl. Daří se i "nákaza" sukulentními rostlinami mezi žáky tří základních škol na Kladensku, úspěšně se šíří a další škola se zájmem o kaktusaření (když ne přímo s rostlinami, tak alespoň na papíru) je na obzoru pro příští sezónu. Jen škoda, že pedagogů ochotných podchytit zájem dětí v rámci školního vzdělávání a rozvíjet ušlechtilého koníčka se nedostává. Nezbývá než věřit, že co není, může jednou být.

A tak za všechno pěkné, co přineslo radost a potěšení malým školákům, děkuji všem členům Klubu kaktusářů v Kladně, kterému vládne milá, energická předsedkyně paní Ivetka Perglová. 

Přeji všem krásný zbytek léta a pohodu.

016 m

kaktusy DT2 m

kaktusy DT18 m

P1017886 m

06 m

001 m   004 m    002 m

Author: Holeyšovská AnnaEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Masaryková jubilejní základní škola Hřebeč


Pin It
5 1 1 1 1 1 (4 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.