Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Vážení čtenáři novin,

v červnové čísle novin, v rubrice "To nejlepší ...", je dvěma autory velmi kladně honoceno vydávání Atlasu kaktusů. S obdobným názorem se ovšem setkaváme napříč celou kaktusářskou společností.

S každým dalším ročníkem je nadále zvyšována hodnota tohoto unikatního díla. Kdysi to trefně okomentoval Pavel Urbánek slovy: "A kdyby pan PP v celém životě neudělal nic jinýho, než že tuhle edici vykopal ze země a tolik let ji drží při životě s nulovým ziskem, pak budiž veleben nastotisíckrát do aleluja amen."

S rostoucím objemem se ale zároveň Atlas stává trochu těžkopádný. Pro všechny ročníky je v současné době potřeba několik pořadačů, které nabízí Chrudimský kaktusář. Již v minulosti vznikly zajimavé nápady jak celý Atlas zdigitalizovat. Jednu databázi vytvořil např. Milan Smutný a Jan Boháček, kterou je potřeba naistalovat do počítače. Další databázi je Galerie kaktusů, která je již dlohodobě přístupná v Internetových novinách. Přestože obsahuje pouze ročníky 1986 – 2005 a zahrnuje celkem 990 + 78 druhů, je s oblibou využiváná, a to zejména díky své snadné dostupnosti a přehlednosti. Z doslechu víme, že rozšíření této galerie by uvítalo mnoho čtenářů.

Nyní vám přinášíme nově zpracovaný Ročník 2006, který obohacuje galerii o dalších 40 druhů. Původní ročníky zůstavají zatím v nezměněné podobě. Samozřejmě bychom rádi postupně doplňovali další ročníky. Prosíme ale čtenáře o trpělivost. Vložit celý ročník zabere nějaký čas. Zároveň se omlouváme za drobné chyby (překlepy) v textech, kterých jsme si vědomi. Kdyby někdo byl ochotný tyto chyby opravit, budeme velmi rádi, když se nám ozve. Omluvte současně kvalitu původních fotografií, které jsou (zejména u starších ročníků) dost žalostné. V tomto ohledu máme na čtenáře velkou prosbu. Galerie ma tu výhodu, že se dá snadno aktualizovat. Řada z vás má velmi pěkné fotografie jak z přírody a tak z kultury. Velmi rádi je k jednotlivým druhům vložíme. Stejně tak rádi opravíme nebo doplníme některé zastaralé informace. Pokud tedy můžete aktuálně nějak přispět k položkám uvedených v ročníku 2006, neváhejte nám je zaslat. Jako vzor můžou posloužit doplněné obrázky k M. roczekii.

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

2006 m

 

Author: Redakce INCACT.CZWebsite: www.incact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Internetové noviny o kaktusech a sukulentech


Pin It
5 1 1 1 1 1 (6 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.