Translate
csenfrdeitrues

Seznam článků  

   

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Akce začíná už v pátek, pro návštěvníky neviditelnou přípravou burzy, schůzí výboru Společnosti SČSPKS a redakční rady časopisu Kaktusy.

Odpoledne se do skleníků u Pavlíčků sjíždějí návštěvníci z celé republiky. Ale i ze Slovenska, Německa, Polska a Rakouska.

 

IMG_5813

Zamykání sezóny si bez Plzeňáků už tak nějak nedokážu představit

 

IMG_5818

Jirka Vinař spolu s maminkou a sestrami, bylo veselo

 

V sobotu ráno propukla tradiční burza. Díky kovidovým nařízením byla účast o poznání slabší než je obvyklé. To si ale někteří účastníci pochvalovali. Dalo se prý volněji dýchat a nakupovat. Prodalo se jen něco přes 700 vstupenek.

 

IMG_5844

Pohled do sálu jídelny bývalé Transporty, kde se burza odehrála

 

Přednášková show začala smutně, předáním Zlatého Alberta za rok 2020 in memoriam Alexandru Táslarovi. Ocenění si převzaly za Sašu jeho dcera Jana a přítelkyně Táňa.

 

DSC07828

 

DSC07865

 

Za rok 2021 si převzal ocenění Zlatý Albert z rukou mých a z rukou předsedy Společnosti Jaroslava Vícha Jaroslav Procházka.

 

IMG_5914

 

DSC07839

 

Večer se sešli skalní příznivci v restauraci Růžek na mlýně. Jedlo se, zpívalo, pilo…

Moc hezké to bylo.

 

IMG_5952

 

A v neděli ráno jsem s manželkou Irenou navařil česnečku a s těmi, kteří přespali až do neděle, jsme hodnotili a probírali celé Zamykání.

 

IMG_5971

 

Na závěr chci poděkovat Františku Hájkovi, Petru Morávkovi i všem ze spolku, kteří ke zdaru akce přispěli měrou převelikou.

Hlavně pak ale vám, kteří jste přijeli a Zamykání prožili s námi. Bez vás by to nešlo.

Dík a nejpozději za rok na viděnou.

 

(foto Jan Boháček a Petr Kuták)

Pavlíček Karel
Author: Pavlíček KarelEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Předseda spolku pěstitelů kaktusů a sukulentů Chrudim.

Tel: 603479679


Pin It
4.2666666666667 1 1 1 1 1 (15 hlasujících)

Komentáře   

+5 #1 Mário Snopka 2021-10-16 06:44
Verím, že prídem aj budúci rok. Tento rok síce bolo menej ľudí, ale bolo tam toľko známych, že som sa nestihol zo všetkými porozprávať. Dokonca sa mi nepodarilo prezrieť celú burzu. V podstate som videl len asi tretinu. Ešte doplním, že burzu navštívili aj zo Švédska. Bol to kamarát a známy kaktusár Håkan Sönermo možno ho niektorý poznáte z článkov zahraničných časopisov. Od neho len odkaz, že sa mu to veľmi páčilo a zrejme príde aj o rok. Na internete túto akciu vyzdvihol, že je to najväčšia akcia v Európe. Čo je podľa mňa ocenenie organizátorom. Ja osobne to cítim rovnako a ďakujem všetkým Vám, čo takéto niečo organizujete.
Citovat
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.