Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Lobivia haematacantha v. kuenrichii JABO L27/2015, 3343 m, Cachi Pampa II, Salta

Dvě rostliny vykvetly 3 roky a tři měsíce od výsevu. Květináčky jsou 5 x 5 cm.

14.2.2015 sobota 

Jedeme z Payogasty po asfaltce směr Salta přes směr Cuesta del Obispo. Projíždíme Pampa de Tintin se spoustou Trichocereus pasacana (národní park „Los Cardones“). Pak následuje další rovina zvaná „Cachi Pampa“. Prohlížíme kopečky po levé straně od silnice a nacházíme Lobivia haematacantha v. kuenrichii s tentokrát velkým množstvím plodů se zralými semeny. Na další lokalitě (JABO L27/2015, 3343m, Cachi Pampa II, Salta) opět Lobivia haematacantha v. kuenrichii spolu s Mediolobivia nigricans, také spousta černých vdov a jiného hmyzu. Ojedinělý nález Soehrensie korethoroides. O 2 km dále přejíždíme nejvyšší bod „Cuesta del Obispo“, průsmyk, kudy jezdili kdysi biskupové ze Salty do Molinos.

nov1
nov2

Lobivia haematacantha v. kuenrichii JABO L27/2015, 3343 m, Cachi Pampa II, Salta.

Přímo na nádraží v Campo Quijano, Salta, Argentina, se nachází krásná lokalita. V trávě mezi kameny roste Echinopsis ancistrophora, Echinopsis albispinosa (parádní) a hlavně Gymnocalycium marsoneri (ze skupiny Muscoseminae), pěkné ploché robustní kytky. Campo Quijano je vstupní brána do Quebrada del Torro se spoustou Fričových lokalit a také zastávka železnice, kterou Frič cestoval nahoru do Quebrady. Ancistrophor vykvetlo asi 40 najednou voňavými květy 3 roky po výsevu, ale jednotlivé rostliny kvetly už loni.

 DSC5458 (1)m

 DSC5461 (1)m

 DSC5464 (1)m

Echinopsis ancistrophora L31/2015 Campo Quijano, Argentina.

A na závěr jedno Epiphyllum. Když to poprvé vykvetlo, tak jsem byl v mírném šoku, dostal jsem ho od Pepíka Buška (Mnichov) a chtěl jsem po něm nějaký žlutě kvetoucí. Předpokládám, že je to nějaký hybrid.

Epiphyllum

Bohata Jaroslav
Author: Bohata JaroslavEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
4.9 1 1 1 1 1 (10 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.