Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Když z časových důvodů po skoro 20 letech přestal redigovat tyto noviny webmaster Zdenda Podešva, poznal jsem, že i já bych měl práci předat mladším. Myslel jsem, že tak do konce roku 2019. Teď to sice prodlužuji, ale jen do května 2020.

Nemyslím, že od novin odejdu úplně. Pořád se budu na autorský kruh obracet s prosbou o příspěvek. Pořád budu pyšný na to, že noviny existují, že je mají lidi rádi, že mají v okruhu svých čtenářů neuvěřitelnou čtivost.

Rád bych ale, aby ten hlavní článek, ten takový skoro úvodní "Ze sbírky." byl nahrazen jiným autorem. Že by si tuhle část novin, třeba i jen vždy na rok, vzal na starost nějaký silný spolek? Praha, Brno, Olomouc, Plzeň, Hradec Králové, máme jich tu tolik!

Nebo sekce (např. Notofilové, Mrazuvzdorní, Nová Aztekia, Zelené listy, Slovenští kaktusáři, Gymnofilové.), taky je jich dost.

A co třeba některá veřejně známá osobnost (např. Pepík Odehnal, Ruda Slaba, nebo někteří další zlatí Albertové) - vyjmenovat je, musel bych se víc soustředit.

To jen tak, co ke mně má zchátralá mysl přináší. Jistě bych mohl při trošce snahy a koncentrace vzpomenout více. Ale věřím, že tyhle noviny si budou držet své místo na slunci a na světě bez ohledu na to, zda budu na slunci či na světě já, to bych si přece jen příliš fandil. Však Atlas kaktusů se také skví stejně (nebo více), jako když jsem tu káru tolik let (se svými skvělými přáteli) táhnul já.

Očekávám, že se na můj mejl, nebo dole v diskusi pod tímto příspěvkem, objeví spousta návrhů nebo příslibů na toto téma, a že nový autor přinese oživení této úvodní rubriky oproti toho, do dnešní doby opakujícího se, unaveného povídání Ze sbírky u Pavlíčků. Že se autorství rubriky každý rok pozmění. A upřímně – hodně se na to těším!

 

Pavlíček Pavel
Author: Pavlíček PavelWebsite: www.cact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
4.9090909090909 1 1 1 1 1 (11 hlasujících)

Komentáře   

0 #1 bavl 2020-02-25 21:03
Myslím, že si za práci pro kaktusářskou veřejnost zasloužíš platinového Alberta, ale hlavně zdraví, oporu v Lídě a další skvělý rok mezi kaktusy. VB
Citovat
0 #2 Pavlíček 2020-02-25 21:32
Vláďo Basovníčku,
ty si ten kámoš, co je při mně tolik let, co jsme si tolikrát dali po kalíšku, co jsme si u nejkrásnějších míst světa zapálili doutníček, mlčeli jsme a dívali se. A teď jsi mi udělal svým komentářem takovou radost, že jsem dojatej.
Pro ostatní říkám - Vláda je dobrej chlapík, co i do našich novin napsal nádherný texty o trampování Mexikem, však se začtěte do jeho seriálu Trnitým Mexikem. Je to v novinách www.cact/noviny.cz, určitě si je vygůglujete. Nikdo jinej ty cesty tak krásně popsat neumí.
Vládo dík - těším se ...
Citovat
0 #3 pepo 2020-03-13 15:37
Dakujem Vam za to co ste pre internetove noviny urobil.Roky som nedockavo cakal na dalsie cislo.Boli robene krasne ludsky,poucne,odborne i s humorom.Ja osobne som sa z nich vela o kaktusoch a ich lokalitach naucil.Viac ako zo starych knih,cim nechcem stare knihy znevazovat.
Citovat
0 #4 Pavlíček Pavel 2020-03-13 15:49
PEPO,
v tom mizerným deštivém větrném počasí, jako když se sluníčko rozsvítilo - díky!
Citovat
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.