Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

V posledních dnech a týdnech docela přituhuje se špatnými zprávami. Kromě různých počasových hrátek jsou to hlavně koronavirové a protikoronavirové informace, statistiky a rekordy.

Nás sukulentáře nejvíc štve, že se zrušila většina akcí, výstav, sympózií (až na několik málo výjimek) včetně hlavní tuzemské kaktusovo-sukulentní akce – Zavírání sezóny v Chrudimi.

S touto záplavou bychom rádi zabojovali dvěma útlými sešitky, určenými pro členy naší pěstovací partičky. Ano – hádáte správně – přišel okamžik vydání spolkových tiskovin Adenium, přesněji ročenky a speciálu pro rok 2020. Obojí už doputovalo z tiskárny do redakce Adenia a můžeme zahájit jejich distribuci. Prvních pár členů SPS, kteří zavítali 12.9. na kolokvium do Plzně, už má obě brožury u sebe a k tomu pár desítek lidiček dostalo svoji ročenku ve Skochovicích (to ještě speciál nebyl k dispozici).

Co vás tedy letos v ročence a speciálu čeká? Inu jako každý rok – pěkných pár stránek potištěných texty a fotkami, které nikde jinde v takovém rozsahu a kvalitě u nás nenajdete. Podrobné a důkladné recenze se jistě ujme nějaký odborník, já si jen dovolím nalákat na tato témata: pěstování odolných sukulentů na skalce, pojednání o rodech Rosularia, Cyphia a Beaucarnea, zajímavou stapélku i příběh jedné haworcie a na závěr veselý cestopis z Malého Karoo v Jižní Africe.

image001

Letošní speciál pojednává o rodu Senecio, představuje 33 sukulentních druhů tak, jak se s nimi autorka za 20 let svého sukulentaření potkávala v kultuře. Tento text je doplněn i postřehy z botanické expedice do západního Kapska, kde se s několika druhy setkala v jejich přirozeném prostředí.

Tiskoviny zašleme poštou členům, kteří mají své členské příspěvky v pořádku. Kdo si není jistý svým placením, nechť se spojí s jednatelem SPS (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.), kdo změnil v posledním roce svoji adresu, nechť tuto změnu ohlásí na stejnou adresu, jinak se tiskovin nedočká.

Jirka Maule - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., web SPS - sukulenty-sps.cz

image002

 

Skála Josef
Author: Skála JosefEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
4.3333333333333 1 1 1 1 1 (6 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.