Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Tak mi vykvetla přestará kráska z Jižní Afriky, no, je na ní vidět, že se narodila kdysi kdesi pod skálou. Povídám Lído, pojďte se obě spolu vyfotit. Neprotestovala ani jedna, a výsledek máte před sebou. Když tak nad tím přemýšlím, ta kytka bude asi starší.

Pamatuji se, že jsem kdysi (tak 30 let?) navštívil Pepíka Buška, zrovna když byla v Mnichově schůzka kaktusářů. Jeden člen tam nabídl do dražby tuhle kytku, vyvolávačka byla 1 DM. Neváhal jsem, nikdo nepřihodil, byla má. Ta na obrázku není identická s tou, co jsem vydražil. Někde jsem udělal chybu, nepřežila. Teď se snažím pěstovat rostlinu od Luboše Hojného, doživotně ji umístil do mé sbírky. Taky má chudák s místem problémy.

Boophone je v příbuzenstvu našeho krvokvětu. Je jedovatá, šťávou z jejího těla namibijští Křováci napouštěli hroty svých šípů. Na jaře nejdříve zakvete, a pak teprve začínají růst listy – pěkně v jedné řadě. Od začátku dubna ji mám venku na dešti, doufám., že to přežije a v létě se vám budu moci pochlubit i s jejím zeleným vějířem.

Kdo by chtěl získat tuto atraktivní kytičku, může se zeptat v zahradnictví Pavla Heřtuse (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) v Pískové Lhotě. Nabízejí ji (samozřejmě v menším) za nějakých šest stovek.

DSC00064m

Pavlíček Pavel
Author: Pavlíček PavelWebsite: www.cact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
4.375 1 1 1 1 1 (8 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.