Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Paní Říhová opět hovoří o „sprostých podezřelých“, z článku se nějak vytratilo konstatování, které člověka napadne jako první. Je to o chvále českým zahradníků i chovatelů, kteří dokážou vypěstovat i odchovat téměř cokoliv, a jsou schopní se slušně uživit jejich prodejem.

Když říkám slušně, pak také myslím slušně. A tedy mnohem slušněji než různí ti kontroloři, kvůli kterým je zakázáno vyvážet i papoušky, kteří sice vůbec nemusí být vzácní ani ohrožení, ale protože kontroloři nejsou příliš dobře proškoleni, tak neumí rozlišit třeba andulku od Ary... Těžká, těžká věc.

Mluví se tu o 55000 vyvezených exemplářích. Zároveň – aby to bylo zajímavější, tvrdí se, že vzrostlo také číslo exemplářů zabavených při nelegálním obchodu. Jak vzrostlo? Na kolik exemplářů to číslo narostlo, to je asi tajné. Nepíše se ani o tom, zda mezi zabavenými byl bílý nosorožec, semeno ariokarpusu nebo brabec stříbrozobý.

 

image1

Ilustrační foto Wikipedia, licence: CC0

 

Nicméně – je tu stížnost, že kontrolorů je málo, přestupků by se jistě zjistilo i více a sprostých podezřelých by se jistojistě usvědčilo více.

A chcete-li přečíst více, klikněte na https://zpravy.aktualne.cz/domaci/chovatelska-velmoc-cesi-loni-do-zahranici-vyvezli-40-tisic-c/r~e5db5f7c58d511ecad06ac1f6b220ee8/

 

Pavlíček Pavel
Author: Pavlíček PavelWebsite: www.cact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
4.4666666666667 1 1 1 1 1 (15 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.