Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

AKTUALIZOVÁNO 28.7.2023

Vážení přátelé,

život je změna. A nevyhýbá se nikomu. Život je koneckonců už ze své podstaty plný změn, dalo by se říci, že změna je přímo samotnou podstatou života.

Tradice jsou příjemným bodem jistoty, o který se můžeme v životě opřít. Leč nic netrvá věčně a nakonec vždy „zvítězí“ změny. A jedna taková změna nás letos čeká.

K této změně už se schylovalo nějakou tu dobu a kdo dění v Chrudimi sleduje, nebude to pro něj žádný šok. Přesto tato změna přišla trochu nečekaně a na poslední chvíli. Ano, někteří již tuší – jedná se o místo konání chrudimské burzy kaktusů a sukulentů.

Trochu se slzou v oku musíme konstatovat, že na lety prověřeném místě v jídelně bývalého podniku Transporta byla burza loni naposledy. Již dva roky připravovaná přestavba objektu na kancelářské prostory letos skutečně vypukla a nám nezbývá než se s tímto místem definitivně rozloučit.

Burza kaktusů a sukulentů není žádný drobeček, spolkne pěkných pár set čtverečních metrů prostoru, pročež nebylo zrovna jednoduché najít nějakou náhradu. K tomu se ještě sešlo několik nešikovně načasovaných okolností, např. generální rekonstrukce chrudimské sportovní haly. Navíc Chrudim není žádné velkoměsto, což limituje možnosti pořádání tak velké události, jakou burza bezpochyby je. Najít náhradní plochu alespoň stejné velikosti se stalo celkem zapeklitým oříškem...

Detaily Vás zatěžovat nebudeme, ale dovolíme si podotknout, že přestože bylo ve hře více různých možností a variant, snažili jsme se vybrat takovou, která by Vám, prodejcům i návštěvníkům, poskytla co nejvíce komfortu, co se prostoru, umístění i vybavenosti týče. Zároveň dodáváme, že změna místa konání se týká prozatím tohoto ročníku, trvalé a dlouhodobě udržitelné místo konání i nadále hledáme a stěhování do jiných prostor v letech příštích stále není vyloučeno.

 

Kde se tedy bude 34. kaktusářská burza odehrávat?

 

Podařilo se nám zajistit pro Vás výborně vybavené prostory v kulturním

a výstavním centru IDEON v Pardubicích.

 

Trocha zeměpisu: výstavní centrum IDEON v Pardubicích je zhruba 11 km od Chrudimi, okolo 15 minut jízdy osobním automobilem. Dopravní spojení mezi oběma městy zajišťuje a již několik let usnadňuje přímé spojení silnicí I/37. Pokud přijedete nějakým hromadným dopravním prostředkem, dovezete se zhruba každou hodinu mezi Chrudimí a Pardubicemi vlakem či autobusem až do pozdních nočních hodin.

 

ideon_budova

 

01

 

Změn v organizaci burzy není málo. Sledujte nadále Internetové noviny, kde Vám přineseme veškeré informace důležité pro prodejce i návštěvníky. Předběžné informace naleznete přímo zde prostřednictvím aktualizací tohoto článku, kompletní informace pak naleznete v zářijovém čísle novin v elektronickém Zpravodaji 34. kaktusářské burzy.

 

Věnujte, prosím, pozornost následujícím informacím:

 

34. kaktusářská burza se uskuteční dne 30. 9. 2023

od 9:00 do 14:00 hod.

 

UPOZORNĚNÍ!

Navážení zboží proběhne od 7:00 do 9:00 hod. Po tuto dobu bude vstup do prostor IDEONu umožněn POUZE PRODEJCŮM za účelem naskladnění zboží!

Návštěvníkům bude burza otevřena až úderem 9:00 hod.!

 

Výstavní a společenské centrum IDEON

Burza proběhne celkem ve třech sálech centra IDEON. K dispozici bude občerstvení na baru a nápojové a jídelní automaty. Pokud s sebou budete mít i své ratolesti, můžete je nechat navštívit IQ Park IDEON. Na oběd můžete navštívit některou z blízkých restaurací, třeba mediálně známou restauraci Na Staré Rybárně.

 

PARKOVÁNÍ

Část prodávajících bude moci zaparkovat přímo před budovou IDEONu (cca 40 parkovacích míst), ostatní prodejci a návštěvníci mohou využít okolních placených parkovacích míst (poplatek v So 7-12 h.) nebo nedalekého parkovacího domu na ul. Karla IV. (přibližně 6 minut chůze). Detaily naleznete ve Zpravodaji 34. kaktusářské burzy.

 

DOPRAVNÍ INFO

Do Pardubic se můžete vydat nejen osobním automobilem, ale např. i vlakem. Železnice nabízí dobrou dopravní dostupnost ze všech koutů naší republiky. Z hlavního nádraží se pak můžete dopravit autobusovými linkami MHD č. 6 a č. 8 na zastávku „Karla IV.“

 

POZOR!

Důležité upozornění pro prodejce, kteří dosud v Chrudimi prodávali tzv. „na divoko“ venku před budovou bývalé hlavní vrátnice!

Venkovní prodej zboží je v prostoru Jiráskovy ul. včetně prostoru před objektem IDEONu a plaveckého areálu ZAKÁZÁN!

Venkovní prodej zboží je na území města Pardubice povolen pouze na předem určených místech a po předchozím povolení a uhrazení příslušného poplatku – viz Nařízení č. 1/2003, o tržním řádu, v aktuálním znění. Při porušení povinností stanovených Tržním řádem se fyzická či právnická osoba vystavuje uložení pokuty až do výše 100.000,- Kč.

Ohledně volných prodejních míst v prostorách IDEONu kontaktujte neprodleně e-mailem organizátora prodejních míst - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., nejpozději však do 10. 9. 2023.

 

Volná prodejní místa

Podařilo se nám mírně navýšit kapacitu prodejních míst, sice jen o 8, ale přece.

Noví zájemci o prodej, hlaste se pomocí e-mailu p. Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., ideálně co nejdříve, nejpozději však do 10. 9. 2023.

 

Aktualizováno:

PROGRAM ZAMYKÁNÍ SEZÓNY

Objevily se dotazy, jak že to bude s ostatním programem chrudimského Zamykání sezóny.

OSTATNÍ PROGRAM ZAMYKÁNÍ SEZÓNY ZŮSTÁVÁ NEZMĚNĚN - ostatní části programu proběhnou v Chrudimi tak, jak je zvykem.

V pátek setkání v Chrudimi u Pavlíčků a posezení v nedaleké restauraci.
V sobotu po celý den otevřen prodejní skleník.
Sympozium proběhne v Chrudimi v městském kině.
Večer posezení s country hudbou.

Detaily naleznete ve Zpravodaji 34. kaktusářské burzy.

 

Šiřte tyto informace!

Poskytněte tyto informace všem příznivcům Burzy kaktusů, jak návštěvníkům, tak prodávajícím. Ne všichni čtou Internetové noviny, ne všichni mají připojení k Internetu. Dejte jim, prosím, o těchto změnách vědět. Pomůžete tím hladšímu průběhu celé akce. Děkujeme.

 

Zbývá jen dodat, že kvůli nečekanému spádu okolností nebyla příležitost rozloučit se důstojně s prostory, ve kterých burza dosud probíhala. Tak tedy aspoň tichou foto vzpomínku na rozloučenou...

 

jidelna_01

 

jidelna_02

 

 

Morávek Petr
Author: Morávek PetrEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
3.8 1 1 1 1 1 (10 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.