Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Vážení přátelé, milí kaktusáři,

ne, že bych si v těchto novinách chtěl zabrat všechny články pro sebe, ale jelikož se mi podařilo u p. Pavlíčka nafotit opravdu spoustu krásných fotek rád bych se o ně s Vámi podělil.

 

01

 

02

 

Některé kaktusy se pochlapily tak, že mi připomínaly ohnivé tóny „andreanusů“, které jsem fotil loni ve své sbírce. Však už se mi to doma také krásně „pupení“, tak doufám, že i já budu moci za chvíli pomýšlet na trochu těch ohnivých květů.

  

03

 

04

 

Jsem do jisté míry odpůrcem roubování a určitě nezastávám roubování všeho na vše a to hned. I když chápu, že někdy to jinak nejde! Tohle nicméně za roubování stojí a už se těším na další pravidelnou akci „Roubování na Blanensku“, na kterou jsem byl již pozván. Musím se něco přiučit.

  

05

 

06

 

07

 

Tahle kráska kvetla schovaná za dveřmi skleníku a kdyby mě můj souputník (Milan řidič, Milan kverulant v té době hrál na kytaru) neupozornil vůbec bych si ji nevšiml!

  

08

 

Proč milujeme kaktusy? Já osobně kvůli trnům. „Víc trnů víc Adidas“ jak bych parafrázoval známe rčení našich vietnamských spoluobčanů. U mě trny naprosto vedou! A tenhle E. canus v nich teda vládne! Doma mám ještě chlupaté semenáčky od Pepika Krause a nemůžu se dočkat, až se zabalí do husté srsti sněhově bílých trnů!

  

09

 

P. Pavlíček má ve skleníku také moc pěknou skalku, však jsem ji také v jednom úvodníku použil. Má tam ale i takové snad břidlicové pásy a mezi nimi vysázené kaktusy, i v těchto podmínkách to krásně kvete!

  

10

 

11

 

Za klub Astrophytum Brno se z Pavlíčkova skleníku loučí Petr Zeidler

  

12

Bylo by pro mě zajímavější někoho zaúkolovat, aby mi tohle dovezl nebo si proto mám dojet sám? Toť otázka…???

 

Author: Redakce INCACT.CZWebsite: www.incact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Internetové noviny o kaktusech a sukulentech


Pin It
4.5 1 1 1 1 1 (16 hlasujících)

Komentáře   

+2 #1 Helena Kovalčíková 2022-05-17 09:01
Opět-chybí mi jména focených kytek-není to škoda?
Citovat
0 #2 Milan Dumanov 2022-05-17 15:07
:-) Krása - skutočná pastva pre oči!
Citovat
0 #3 Petr Zeidler 2022-05-18 08:29
Je to škoda Heleno, to máte pravdu. Já bohužel kaktusy nepoznám a často si ani nefotím cedulky, jen pokud mě kaktus zaujme tak, že se rozhodnu si ho časem pořídit. Tak abych věděl, co hledat. Každopádně, o důvod víc sbírku jak Milana Kováře tak Pavla Pavlíčka navštívit :-)
Citovat
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.