Translate
csenfrdeitrues

Seznam článků  

   

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Jako každý rok, i tentokrát mi vykvetl tento překrásný kaktus s příběhem. Má totiž moje polní, či chcete-li studijní číslo, PP 21.

Rodič této kytičky žije kousek od Viesca, malého krásného městečka, kde jsme se s malým Jardou pravidelně zastavovali v hospodě na rynku, na starobylý kulečník s koženými kapsami v rozích.

 

Echinocereus-stramineus-PP-21

Ale zpátky do sbírky. Kytička má už poměrně dlouhý život. Je u nás už od semínka, plný plod se semeny jsem si přivezl z výletu po Mexiku na jaře roku 1990. Tehdy, v první polovině června, bylo podobných trsů na svazích spousta. Na šikmých skalách svítily do kraje polštáře s mnoha velikými květy. Je to skoro zázrak nebo snad velká náhoda – já, co mám ve všem poněkud chaos, našel jsem v diatéce onu původní rostlinu. Její potomek na fotografii se těší plnému zdraví, díky svému více než třicetiletému růstu v plné spokojenosti. Na obrázku je, roky poněkud už jetý nálezce, Pavel Pavlíček.

 

Echinocereus-stramineus-occident-Viesca

Echinocereus stranineus var. occidentalis.

 

Pavla-a-Lida-a-stramineusOBJ

Na posledním obrázku je úplně stejná rostlina a ve stejné míse jako na obrázku prvním, jen je o 7 let mladší. Zatímco kytka vyrostla do krásy, dcera Pavlínka zázrakem zůstává stále stejná, mladá a usměvavá.

Pavlíček Pavel
Author: Pavlíček PavelWebsite: www.cact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
5 1 1 1 1 1 (19 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.