Translate
csenfrdeitrues

Seznam článků  

   

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Novinky a aktuality, výstavy, setkání, akce, důležitá oznámení a avíza, pozvánky a jiná drobná zpravodajství ze světa kaktusů a sukulentů, kaktusářek, kaktusářů a pěstitelek a pěstitelů sukulentů...

 

Časopis Kaktusy

Ročenka SPS Adenium 2021 + dvoudílný Speciál

Atlas kaktusů 2019

 


 

Časopis Kaktusy

Časopis KAKTUSY vychází nepřetržitě od roku 1965, vydává Společnost českých a slovenských pěstitelů kaktusů a sukulentů, z. s. V posledních letech vycházejí pravidelně čtyři řádná čísla a obvykle dva až tři Speciály v každém ročníku.

 

annonce_kaktusy_22

 

Noví zájemci o členství se mohou obrátit na nejbližší kaktusářskou organizaci poblíž místa svého bydliště nebo na jednatele společnosti. Časopis Kaktusy (ISSN 0862-4372) je podle stanov dostupný jen pro členy kaktusářských organizací a není ve volném prodeji.

 


  

Ročenka SPS Adenium 2021 + dvoudílný Speciál

 

Na světě je nová ročenka Sekce pěstitelů sukulentů Adenium. Právě probíhá a v nejbližších dnech bude probíhat jeho distribuce. Dostupná je pouze členům SPS. Nejste-li si jistí svým letošním členstvím, kontaktujte prosím Jirku Maule – Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Další informace o členství – https://www.sukulenty-sps.cz/clanky/pro-cleny/clenstvi.html.

Ročenka obsahuje 9 článků cestovatelských i pěstitelských, ale hlavním letošním počinem je dvoudílný Speciál „Revidovaná koncepce rodu Ceropegia založená na molekulární fylogenetické analýze“ od autorů Pavla Hanáčka a Jiřího Hadamovského. Podle revize do rodu Ceropegia nyní patří mimo jiné i stapelie, brachystelmy atd. Revize je doplněna více jak 270 fotkami.

 

 


 

Atlas kaktusů ročník 2019 se na některé sběratele nedostal. Bylo jich vytištěno málo, zásoby jsou nulové. Pokud má kdokoliv zájem, nechť napíše na můj mejl – pošlu mu soubor naskenovaných listů přes úložnu. Texty i obrázky jsou díky našemu příteli Zdenkovi Novotnému ve stejných rozměrech jako originál. Lecjaká reklamní kancelář ve vašem městě Atlas vytiskne oboustranně a v podobné kvalitě. Soubor má 25 MB.

Pavel Pavlíček

mailto:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 


 

Author: Redakce INCACT.CZWebsite: www.incact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Internetové noviny o kaktusech a sukulentech


Pin It
4.5 1 1 1 1 1 (2 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.