Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Ve dnech 22. až 24. února 2019 proběhl v Horních Počaplech již 3. ročník Setkání mrazuvzdorných kaktusářů. A je třeba říci, že se akce opět velmi vydařila. Přijeli jsme, tak jako pokaždé, již v její předvečer, v pátek 22. února. Klub kaktusářů

Plzeň podpořil tuto akci zapůjčením dataprojektoru, Honza Müller nás již očekával a neprodleně jsme zamířili ke kulturnímu domu vše vyzkoušet a připravit.

Skupina plzeňských kaktusářů pomohla také se stěhováním rozměrné a velmi těžké konstrukce s promítacím plátnem ze zákulisí do přední části podia v sále, což velmi prospělo kvalitě promítání a všichni účastníci akce to ocenili.

Setkání v Horních Počaplech má kvalitní zázemí, neboť Honza Müller je správcem místního sportovního areálu s ubytovnou a restaurací. Lze velmi ocenit systém objednání stravy, který nás inspiroval při pořádání Kolokvia v roce 2018. Účastníci si mohou objednat (a zaplatit) veškeré jídlo předem (již v pátek), dostanou stravenky a nemusí se o nic starat. Tento systém velmi ulehčuje práci organizátorům i kuchaři a vše velmi urychluje. Nutno podotknout, že jídlo bylo opět výborné.
V sobotu probíhaly v místním kulturním domě přednášky a letos přednášeli: S. Matějka (Krásná kaktusová skalka), J. Hadrava (Celoroční pěstování na stolech), J. Müller (Neúspěšná / úspěšná stavba skleníku), Z. Jára (Skarifikace semen a výsevy), Z. Vaško (Nejen echinocereusy vydrží mráz), L. Král (Austrocactusy, Pterocactusy a Mauhuenie), V. Zavadil (Mrazuvzdorné kaktusy z nejsevernějšího severu). Všechny přednášky byly velmi inspirativní a poučné. Akce měla více než 130 účastníků, z toho 12 členů plzeňského kaktusářského klubu. Děkujeme pořadatelům, přednášejícím, všem kamarádům a příští rok opět na shledanou.

DSC 0055mm

DSC 0036mm

DSC 0056mm

DSC 0046nm

DSC 0043mm

DSC 0041mm

DSC 0057mm

Author: Kanca LubošEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
1 1 1 1 1 (0 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.