Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Naše Vaše noviny jsou zase o nějaký ten pátek starší.

A jak už to bývá, nepřibývají roky jen novinám, ale i jejich čtenářům a autorům. K tomu lze stejnou měrou dodat, že i světu, který se stále mění a posouvá vpřed. Tak se změnil i svět digitální, kterému dnes vévodí sociální sítě. A změnily se i noviny, před pár lety se převlékly do nového modernějšího kabátku.

 

Obr6

 

Co se ovšem nemění, je důvod, proč a nač noviny vlastně vznikly. Proto, aby byly „Našimi Vašimi novinami“. Od vás – pro vás, naše milé čtenářky a naši milí čtenáři. A to se opravdu za těch více než dvacet let existence novin nezměnilo.

 

Obr3

Jistě by bylo možno spekulovat nad smyslem vydávání takovéhoto periodika v době, kdy králem obsahu jsou sociální sítě, doba žije jen přítomným okamžikem a včerejšek se zdá dávnou historií. K tomu lze s úspěchem říci, že to smysl má. Každý informační kanál má své přednosti a také své slabiny. A i když by se mohlo zdát, že spolu jaksi soupeří, není tomu tak. A tak tu máme na jedné straně časopis Kaktusy, ctící starou dobrou tištěnou formu a pravidelně přinášející mnoho kvalitních nadčasových odborných článků, a na straně druhé sociální sítě s rychle mizejícím obsahem, dalo by se říci velmi stručným a krátkodobě platným. A pak tu jsou Naše Vaše noviny, které tak akorát zapadají do prostoru někde mezi oběma výše zmíněnými informačními kanály. Nevycházejí sice denně, ale jednou za měsíc je tak akorát na přečtení obsahu do dalšího vydání. A obsahovat mohou tak ode všeho něco – od odborných monografií až po obrázky jen pro „potěchu oka a duše“ – jak se na správné noviny sluší a patří. Od toho jsou to noviny. Najdete tu tedy mnohé: cestopisy, odborně laděná pojednání, návody, zkušenosti, vzpomínání i fejetony, fotografie i vyprávění, nechybí ani inzerce či trocha humoru. A jako bonus jsou digitální, můžete si je nosit v kapse, aniž by vám někde vyčuhovaly a vejdou se vám tam dokonce všechny najednou. Můžete si je přečíst vy stejně jako pěstitel v Austrálii nebo na Novém Zélandu – a to vše v několika jazycích. A nakonec, jako ta pověstná třešnička na dortu, mají Naše Vaše noviny ještě jednu devizu – mají své ISSN, takovou svoji novinovou občanku, která jim umožňuje sebevědomě a bez studu prodlévat ve společnosti všech ostatních světových periodik, ať už těch papírových nebo těch digitálních.

Mohl by jistě někdo namítnout, že jsou Naše Vaše noviny jen „takové“ či „onaké“. Jsou. Byly a jsou jen takové, jakými je autoři obsahu učinili. A to je na tom to nejdůležitější – noviny jsou a budou právě takové, jakými si je uděláme. Tedy, rozumějte, uděláme my všichni – my všichni čtenáři. Neboť přispět do novin může každý. Opravdu kdokoliv! Kdokoliv, kdo má chuť, nápad či jen líbivou fotografii. Naše Vaše noviny se nebudou bránit, nebudou po nikom požadovat novinářskou licenci či básnické střevo. Máte nápad, objev, zkušenost, vynález, postřeh, zážitek, nebo třeba jen radost? Tak šup s tím do novin! A že vás zrovna nic nenapadá? Nevadí. Tak třeba představte světu vaši sbírku nebo zavzpomínejte na své pěstitelské začátky. Popište nějakou humornou historku nebo si nějakou vymyslete. Právě tím budou noviny pestřejší a „chutnější“. A tím víc naplní svůj účel, aby byly co nejvíce „Našimi Vašimi novinami“.

A jestli někoho z vás neosloví samotná účast na pestrosti novin? Noviny vám mohou nabídnout třeba jiné lákadlo. Snili jste někdy, že napíšete článek a nějaké periodikum vám ho otiskne? Úplně jste se viděli, jak otevíráte čerstvý výtisk a tam to je, váš článek s Vaším jménem? Pak není lepší příležitosti než v Našich Vašich novinách – v nich se totiž i takový sen může stát skutečností! Tedy, může, pokud to bude článek související se sukulentními rostlinami či jejich pěstiteli. A nezáleží na tom, bude-li to odborný článek, cestopis, fejeton, novela, povídka či jen pouhá anekdota. Nebo třeba báseň.

 

Obr11

 

Nezbývá než dodat: pohodlně se posaďte nebo cestujte, sněte či vzpomínejte, malujte či foťte, zkrátka dělejte cokoliv, co vám jde dobře a pak to sepište a pošlete do naší redakce. Přečtěte si článek v časopisu Kaktusy, a pak o něm napište něco do novin. Napište něco do novin a pak o tom diskutujte na sociálních sítích. Diskutujte na sociálních sítích a pak o tom napište do novin. A právě o tom to je. Žádné informační médium není ničím bez svých autorů a čtenářů. A dokud budou autoři a čtenáři, budou i časopisy, noviny, diskuzní fóra a sociální sítě.

Tedy užívejte života a hlavně... pište!

 

Author: Redakce INCACT.CZWebsite: www.incact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Internetové noviny o kaktusech a sukulentech


Pin It
5 1 1 1 1 1 (6 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.