Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Tip na hodnotný vánoční dárek pro každého milovníka exotické krásy rostlin

 

Encyklopedie rostlin tropů a subtropů

Libor Kunte, Romana Rybková

 

A101C0N0000715_encyklopedie-rostli-tropu-a-subtropu_2d

 

Unikátní encyklopedie tropických a subtropických rostlin

 

Autorské dílo přináší rozsáhlý přehled tropických a subtropických rostlin, které se pěstují jako okrasné nebo užitkové, popřípadě mají obojí hodnotu. Čtenář se s nimi může setkat během dovolené v jižní Evropě, na cestách do různých tropických a subtropických zemí, ale i v botanických a zoologických zahradách celého světa. Většina z nich je známá i u nás, kde je pěstujeme pro okrasu, ale do knihy jsou zařazeny i v Evropě méně časté a zřídka vídané druhy.

Mnohá neobvykle znějící jména rostlin patří starým známým rodům a druhům, které byly přeřazeny v botanickém systému podle nejnovějších vědeckých poznatků. Jednotlivé taxony jsou v knize zpracovány podle databáze PLANTS OF THE WORLD ONLINE, kterou provozuje Královská botanická zahrada Kew v Londýně, a spolupracují na ní vědci z celého světa. Až na několik sporných výjimek odpovídají všechna jména rostlin v knize této databázi.

Součástí knihy je souhrn jednoduchých pěstitelských zásad, terminologický slovníček a obsáhlý rejstřík. Přes 1300 autentických fotografií pochází především z tropů a subtropů. Přibližují nejen samotné rostliny, ale i jejich prostředí a použití v jižních zemích.

Libor Kunte i Romana Rybková vtiskli do tohoto díla své mnohaleté zkušenosti cestovatelů, kteří se vydávají za rostlinami celého světa. V této knize se objevují ty rostliny, které mají určitou spojitost s člověkem, který je pěstuje buď jako okrasné nebo užitkové.

 

Objednávejte zde: https://www.cpress.cz/tituly/74517398/encyklopedie-rostlin-tropu-a-subtropu/

 

encyklopedie-str107

 

encyklopedie-str216

 

encyklopedie-str425

 

encyklopedie-str524

 

encyklopedie-str529

 

encyklopedie-str541

 

Author: Redakce INCACT.CZWebsite: www.incact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Internetové noviny o kaktusech a sukulentech


Pin It
2.9 1 1 1 1 1 (10 hlasujících)

Komentáře   

0 #1 KarelK 2023-12-15 13:10
Tady se dá ušetřit : booktok.cz
Citovat
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.