Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

První číslo v roce 2023, tam by měl zakladatel těchto novin napsat něco moudrého. Jenže, mě už napadají jen samá nemoudrá klišé, jak bychom měli být v dalším roce všichni šťastni a spokojeni.

 

IMG_1972

 

IMG_1965

 

Však já už se taky s kaktusařením pomalu loučím, respektive snažím se to omezovat na zvládatelnou plochu. Pokouším se například prodat zařízení, která už se mi nevejdou na můj pozemek, např. tento stolový skleník, jehož plocha je 2x4 m, za 5 táců. Čekám zájem od toho, kdo je to schopen naložit a odvézt.

Co jiného taky můžeme od seniora očekávat. Snad ještě tak sem tam nějakou vzpomínku. Tak si tedy pojďme zavzpomínat. Třeba na podoby zakládajících osobností, co stály u doby založení Spolku našeho klubu kaktusářů v Chrudimi.

Například můj švagr Jarouš Čermák. Spolek jsme spolu zakládali někdy v roce 1970, no tak to je už přes půl století zpátky.

 

J_Cermak

 

Nebo doktor Svoboda, URL. Na jeho nádhernou sbírku, na balkonu rodinného domu, se zapomenout prostě nedá.

 

IMG_20230115_0004

 

Bohouš Zlesák, k němu jsme chodili coby ušáci, nakukovat, jak se to má dělat. V dobách, kdy jsme měli ještě jen pár rebucií a schraňovali svých pár odnůžků echinopsisů, on už byl náramný mazák.

 

B_Zlesak

 

IMG_20230115_0003

 

Taky vzpomeňme na Zdeňka Štefce (ten v bílém svetru), ten mimo to, že měl skvělou sbírku, nám navíc taky – coby řidič TIR – zprostředkovával obchody se zahraničím, s Uhligem, s Koehresem i s Brackem. Díky jemu jsme získávali tak vzácné druhy semen.

Nedá mi to, abych si nepovzdechl. Byli to dobří kamarádi, bylo s kým si o kytkách popovídat, ale brzy už začne svítit sluníčko a přijdou veselejší myšlenky – těšíme se jistě všichni.

Pavel Pavlíček

 

Pavlíček Pavel
Author: Pavlíček PavelWebsite: www.cact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
4.4285714285714 1 1 1 1 1 (21 hlasujících)

Komentáře   

0 #1 Jiří Kadlec 2023-02-08 23:30
Velká nostalgie Pane Pavlíček.
Ale to přejde,jak vykoukne ten žlutej pupenec a bude teplo a v temenech se vyklubou poupata:-)
Jinak hlavu vzhůru,návštěva k Vám do Chrudimi je mojí krásnou myšlenkou a už se nemůžu dočkat jak dítě do cukrárny:-)
Už je dýl vidět a za “chvíli” zaléváme :-)
JK
Citovat
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.