Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Dva roky po sobě hlásal titulek na pozvánce „(ne)tradiční odemykání skleníků“. Skleníky v Chrudimi samozřejmě vždy řádně, oficiálně a úředně odemknuty byly, leč muselo se to obejít bez většiny tradičních doprovodných oficialit.

 

Chrudim_2018

Setkání v roce 2018

 

Jak praví ustálené rčení, do třetice všeho dobrého. Letos to podle všech statistických ukazatelů konečně vypadá, že už „moribundus“ v aktuální mutaci ztrácí na efektivitě. A proto lze, byť s trochou opatrnosti, konstatovat, že letos se Chrudimské odemykání sezóny (konečně) odehraje v tradiční podobě.

 

Chrudim_2013

Setkání v roce 2013

 

Protože ještě před pár týdny nikdo nesvedl spekulovat o možném vývoji situace, nejsou ještě všechny body programu pevně dány. Co už je tedy jisté a na co se tedy můžete těšit?

  • V tradičních 10 hod. dopoledne 1. května se sejdeme na historickém chrudimském náměstí u kašny s morovým sloupem.
  • Po tradičním přivítání účastníků předsedou chrudimského spolku a jeho obvyklém poděkování za přivezené krásné počasí se všichni vydáme na tradiční krátkou procházku prvomájovým mini průvodem. Zatím se ještě s jistotou neví, kam přesně, neboť tradiční městské muzeum bude tentokrát netradičně zavřené.
  • Ať už doputujeme kamkoliv, měla by následovat tradiční přednáška – snad už konečně původně plánované a podvakráte odložené milé povídání Petry Tvrdíkové o cestách s jejím manželem Martinem Tvrdíkem po kaktusových nalezištích.
  • Po přednášce tradičně poobědváme – ovšem netradičně opět někde jinde než obvykle. Rozhodně však v nějakém útulném a přívětivém restauračním zařízení.
  • A nakonec samozřejmě nebude chybět tradiční posezení u Pavlíčků, kde bude tradičně k mání občerstvení, otevřené skleníky s rozkvetlou jarní parádou i novými rostlinkami ke koupi, a především tradiční dobrá nálada na tradiční dobré poklábosení až do noci.

Protože do 1. května nám ještě nějaký ten týden zbývá, a protože ještě budeme detaily letošního odemykání upřesňovat, sledujte Internetové noviny. Nejpozději do dubnového vydání bude už program kompletní.


Vážené přítelkyně a vážení přátelé, přijeďte do Chrudimi a vezměte s sebou krásné počasí, a hlavně, a především co nejvíce dobré nálady (kdo nemá, ať po cestě nějakou aspoň koupí). Těšíme se na Vás!

 

IMG_001

Květy jara

 

IMG_002

 

IMG_003

 

IMG_004

Komorně laděné posezení v roce 2021

 

 

Author: Redakce INCACT.CZWebsite: www.incact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Internetové noviny o kaktusech a sukulentech


Pin It
4.3333333333333 1 1 1 1 1 (9 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.