Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Milí kaktusoví přátelé.

Tak se nám opět rozjíždí kaktusářská sezóna. Astronomické jaro nám začalo 20.března 2023 ve 22:24 hodin. Venku to na jaro moc nevypadá, zima se své vlády nechce jen tak vzdát. Příroda si s námi pohrává a počasí je jak na houpačce. Dokonce i občas sněží, i u nás v nížině v Olomouci a okolí. Počasí je typicky aprílové, jak nám napovídá kalendář.

Máme již za sebou první velkou kaktusářskou akci. V únoru proběhlo „Zahájení sezóny mrazuvzdorných kaktusářů Horní Počaply“. Této akce jsem měl možnost se zúčastnit dvakrát a pokaždé to byla úžasná akce plná zajímavých přednášek a burzy nádherných rostlin. Bohužel letos mi to nevyšlo. Další významná akce, která proběhla před pár dny, bylo „Tradiční pražské sympozium“.

My šťastnější, jestli to tak mohu říci, co máme skleník, se již můžeme těšit z prvních poupat a květů. Letos mě trochu mí ježatí kamarádi překvapili. Skoro každý rok jako první vykvetly echinofossulocactusy. Letos mají zatím jen malá poupata. Jako první květ tohoto roku jsem měl u bolivicereusu. Dokvétají mammillarie hernandezii. Začínají kvést i jihoamerické kaktusy a i další mexické kytičky. Je to zejména čas ancistrocactusů.

Přeji nám všem, ať se už počasí umoudří a začne pořádně svítit sluníčko. Tak aby i ti, co musí kaktusy na zimu stěhovat, mohli naše pichlavé kamarády přemístit na letní stanoviště. Aby se mohli také těšit z prvních květů.

Na závěr přináším obrázky prvních květů u mě ve skleníku.

 

image1

 

image2

 

image3

 

image4

 

image5

 

image6

 

image7

 

image8

 

image9

 

image10

 

image11

 

Author: Murárik MartinEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
4.2777777777778 1 1 1 1 1 (18 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.