Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Chvály není nikdy dost, a tak při troše píle a hledání se nějaká kladná reakce na chrudimské dění sem tam objeví.

Například doporučuji otevřít si některou z trnavských ročenek – klik: Ročenka KKS ISLAYA v Trnave 2021, kde trnavští hezky vzpomínají na loňské Zamykání sezóny.

 

01

 

Moc pěkně se také čte psaní od paní Anny Holeyšovské v souvislosti s kroužkem mladých kaktusářů, který ona už řadu let vede. Slíbili jsme dětem podporu v podobě poslání semenáčků mrazuvzdorných echinocereusů a nějakého zboží:

 

Vážení Chrudimáci,

mám samozřejmě z Vašeho rozhodnutí radost a velmi děkuji Vám i redakci. Jsme vesničané, drtivá většina žáků bydlí v rodinném domku se zahrádkou, a tak budou mít možnost si vyzkoušet své schopnosti.

Máte pravdu, od devadesátých let se snažím roznášet mezi své žáky infekci, zvanou kaktusaření. Někdy se daří více, jindy méně, protože děti mladšího školního věku své zájmy hodně mění, ale zatím jsem nevynechala ani jeden rok a někteří úspěšně infikovaní se mi pochlubili, že mají za sebou vysokoškolská studia v oborech biologie, geografie a ekologie. Příjemně se u toho vzpomíná na neobratné pěstitelské začátky a možná to je i nějaký pohon, co mě zatím stále udržuje u malých kaktusů a malých dětí, se kterými se vážně bavím - a to kromě jiného i díky Vašim novinám. Děti mají rády příběhy. Proto si většinou čteme příspěvky, kde kaktusáři popisují své cestování..., no a má to odezvu, třeba když jdu nakupovat do samoobsluhy... „Paní učitelko, už se těšíme na léto, tentokrát letíme do JA za kaktusy a říkal kluk, že prý nám vše zaplatíte :-)“. Je příjemné, učit děti svých sousedů:-). V září to ale nebudu mít až tak „drahé“, to budou chtít cestovat do okolí Plzně, díky krásným fotkám a psaní od pana Petra Zeidlera v jeho článku „Zlín“. Opravdu čtivý, laskavý a milý článek.

Mějte se pane Pavlíčku moc pěkně s celou rodinou i redakcí a opakovaně děkuji.

 

Více třeba: Zpravodajství ze Hřebče - Kaktusáři mezi dětmi

Anna Holeyšovská Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

 

Author: Redakce INCACT.CZWebsite: www.incact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Internetové noviny o kaktusech a sukulentech


Pin It
4.6 1 1 1 1 1 (10 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.