Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

4. března

Klasické ráno. Příboj moře příjemně hučí. Vyfotím šutry z meteoritu a musím se s nimi rozloučit. Cestou při přejezdu diskutujeme o modelu rodiny, o důchodu a sociální diskriminaci.

Území vypadá na území nikoho, ale mýlím se. Obyvatelem je výtvarný talent. Pokud najde u silnice nějaký kámen a něco mu připomíná, domaluje ho barvou. Třeba dotvořil objekt do házecí kostky. Krásně nám svítí na cestu sluníčko. Give me five, chtělo by to říct. Martin vyřadil kvalt a jede několik kiláků grátis. V Antofagasta bereme benzín. Za městem míjíme technické zázemí pro bagry a jiné důlní mašiny a auta. Výška řidiče se rovná třetině výšky kola auta. Impozantní. Se mnou by si tak zahrál kriket. Za Antofagasta směřujeme na Calama. Rozpomínám se, jak jsem se minule kochala krajinou a nyní zde budují vodovod a vše je oplocené. V Calama musíme ve velkém obchoďáku Jumbo doplnit zásoby jídla. Nemám moc ráda velké obchoďáky. Dá se tady koupit i všechno na sushi. Rozhodně my nic takového v plánu nemáme, ale soudím, že ho můžou mít v oblibě. Rychle pryč. Ještě než se vrátí kluci, stačíme s Martinem na parkovišti zdlábnout salát. Udělali a snědli, nic nezbylo. Po dalším přesunu nás čeká San Pedro de Atacama. Typický mumraj turistů. Opravený kostel na náměstí a hifi, která se připojí, ale nefunguje.

 

bolivie-a-chile-10-006

 

Fotím holku na slacklině a jednu skupinku mlaďochů, která se usadila v chládku pod stromem a začala zpívat.

 

bolivie-a-chile-10-005

V Info centru se ptám, který je nejbližší přechod do Bolívie. Kluk se na mě podívá a říká, že to není možné. Usmívám se a tvrdím mu, že pokud jsme se dostali sem, musíme se dostat i nazpátek. Nevěří mi. Najít benzínku je taky jako oříšek. Labyrint. Máme nápad jet přes Tocona do Valle de La Luna. Opět je realita jiná. Jezdí se jinudy.

 

bolivie-a-chile-10-002
bolivie-a-chile-10-001

 Otočili začátek cesty s koncem. V Info centru dostaneme plánek, zaplatíme za skupinu 12000 a jedeme. Fotíme a fotíme, jíme a jíme a v 7 večer vyrážíme. Západ slunce bude za půl hodiny.

 bolivie-a-chile-10-007

 

bolivie-a-chile-10-003
bolivie-a-chile-10-004

 

Vyběhnout rychle na kopec a zachytit atmosféru zapadající koule a dunu, která se postupně ze zářivého pískového masivu mění na tmavou, nevýraznou skvrnu. Dnešní večerní spací pozice bude trochu kuriózní. U silnice.

 

bolivie-a-chile-10-008

Hlavní je, že plocha na stan je rovná. Oheň nebude, docpeme se olivama a večerní siestu obohacujeme popíjením vína.

 

Tvrdíková Petra
Author: Tvrdíková PetraEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
3.25 1 1 1 1 1 (16 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.